2011. augusztus 16., kedd

Schobert Norbi és a kövér kutyák

A tegnapi Aktívban adtak hírt Norbi legújabb ötletéről: élelmiszermérnökök és állatorvosok segítségével összeállított tálcás kutya és cicaeledeleket fog forgalmazni, égjen a zsír mindenhol!
Nincs ezzel semmi bajom, csinálja.
Amivel viszont bajom van: úgy tálalta mindezt, mintha ő találta volna fel a kutyák elhízásának okát. Norbi ugyanis RÁJÖTT, hogy a kutyatápokban sok a szénhidrát és egyéb káros anyag, amitől a kutya meghízik, magas lesz a vércukorszintje, ettől rákos is lesz, ráadásul kipurcan a hasnyálmirigye is.
Rájött? (Olvasta a blogomat? Nyihaha..) Nem volt nehéz rájönnie, hisz erről angol nyelven már évtizedek óta írnak, ennek ellentételezéseként találták ki többek között a BARF étrendet, amiről már én is írtam bővebben. Számos országban forgalmaznak nyers vagy főzött kutyaételeket, még Magyarországon is, szóval mindezt iszonyúan nem ő találta ki.
Arról nem is beszélve, hogy léteznek és nálunk is kaphatók minimális CH tartalmú, és gabonamentes tápok is.
Én már több kutyát sikeresen lefogyasztottam - köztük Vitalij Bronstein "Hurka" Pajtit -, pontosabban a gazdájuk fogyasztotta le őket az általam összeállított útmutató alapján, aminek a lényege: 70% sovány állati eredetű fehérje, 15% CH (rizs vagy zabpehely vagy köles), és 15% zöldség/gyümölcs.
Szóval Norbi, ezt már én is tudom, és gyakorlom is.
Picivel több szerénység...